Nu har han äntligen anlänt.

Nu äntligen har min lilla bäbis kommit ut. Trodde aldrig att han skulle komma ut men det gorde han.
 
 
Erik 16 minuter gammal.
Kan säga att jag blev lite förvånad att det komm ut en Erik och inte en Astrid som jag hela tiden trott. Hahha men oj vad älskad han var när han komm ut.
 
Hadde ju små smärtsamma sammandragningar på dan och eftermiddan den 27 december. Men inge mer än så. Tänkte att detta blir det inget av. Skulle in på Förlossningen kl 08:00 dagen efter för eventuelt igångsättning. Hadde ju då gått 14 dagar över tiden. Vaknade kl 02:30 på natten av att jag fick en sån sammandragning och den var så jävla ond. Försökte ta mig till toan men det komm en ny på en gång. Satt och flåsade på toan och tänkte va faan detta går ju inte. Tog mig tebax till sängen och kröp fort under täket inan nästa hann komma. Tog tid och dom komm med 5 minuter mellan varandra. Var så himla smärtsamma. Kände att detta klarar jag inte av. Väkte Tobbe med gråteni halsen och han flög upp ur sängen. Tobbe Ringde farfar och jag försökte klä på mig. Värkarna komm och det var så jobbigt.
Farfar var här på 5 minuter sen begav vi oss till förlossningen. Var en underbar barnmoska från söderifrån som jag jobbat med i sommras så hon kände i gen mig så det var skönt. Fick ligga med CTG ett tag. Fick som förra gången kräkas vid vissa värkar och det är så himla jobbigt.
 
Barnmoskan kollade hur mycket jag öppnat mig och det visade sig att det var 4 centimeter. Oj redan tänkte jag.
 
Bestämde oss att vi åker hemm och avaktar lite. kan ju ta tid detta. Var hemma ca 1 timma sen jick det inge mer. Kräktes och värkarna ändrade karantän. Farfar var ju kvar oss hoss så vi hoppade bara in i bilen och jag kan säga att jag häll inte på ta mig in i bilen. Tur att Tobbe hadde vart smat och tagit en kräkpåse från lassa med sig hem så den komm til andväning i bilen. Väl på förlssningen fick jag komma in i en förlossnngsal på en gång. Lustgasen tog jag på en gång jag komm in och den var lika bra som förra gången. Kände redan efter 45 minuter att jag ville småknysta Kl var då. 06:00. Hon kände då att jag var öppen 8 centimeter. Vid kl 7 knystade jag intesift men han vill einte tränga ner i bäkenet sen ville barnmoskan inte ta håll på hinorna för det var skiftbyte. En ny underbar barnmoska och undersköterska komm in och dom hadde väntat på mig sa dom. Skände mig så trygg hela tiden. När barnmoskan kände på mig så jick vattnet och jag ville bara dööö det gorde så himla ont. Värst var det i ryggen. Trodde att den skulle gå av. Fick prova stå ett tag men det hjälpte inte. Var helt slut. Hadde ju bara såvit 2 timmar. Bad om att doktorn skulle komma kände att jag ska faan inte knysta i flera timmar.
kring 08:30 komm Lernat in och bedömde läget lite. Erik mådde ju bra där i magen. Fick ligga och andas lustgas ett tag och sen skulle han komma och bedömma läget i gen. Kände mig helt slut. Andades 30 minuter sen komm han tebax. Provade att knysta och Lernat trökk på magen och dom såg resultat men inte tillräkligt. Beslut om sugklocka komm och den sattes på kl 09:15 drykt. Han behövde bara dra 1 gång sen låssnade klockan och Erik hadde åkt ner den sista biten ner i bäkenet. Var grymt orolig hela tiden att han skulle ligga med näsan åt fel håll eller att han skulle var stor. Lernat provade att trycka på magen och det hjälpte. Kl 09:40 komm lilla Erik ut. Sprack inget och han fick bra appkar på en gång. Barnmoskan la han på min magen derekt och la han först fel håll så det jag fick se var en enorm pung med en bajsklick på. Hahha. Var ju ingen Astrid som jag hela tiden trott men det gorde ju inget.  
 
Fick veta kanska snapt att han komm med näsan åt fell håll och det var därför han inte ville tränga ner i bäkenet. 
 
Lilla Erik vägde 3895 och var 52 cm lång. Äter och såver och är hur lugn som helst.