Mitt älskade lilla gryn.

Ja i går var gråten för mig inte långt borta. Att se mitt barn må så dårligt göt så ont. Oj vad det var hemskt att se. Redan i går påå morgonen förstod jag att alt var inte som det brukade. Min glada lilla älskling var som bortblåst och han grät förtvivlat mellan varvne. Han ät jättedårligt och han var slöare än vanligt. Vo kållade febern men det hadde han inte då. Gav en alvedån i jalafal och det hjälpte lite. Vid 16 tiden blev ungen het som en kamin och ville bara vara i famnen. Var inte nöjd med nått men vi fick i han vätska. Han tycker inte om  vatten så jag blandadade svag saft åt han bara för att han skulle få i sig nått. Nöden har ingen lag. Förstod att kvällen/Natten skulle bli jobbig. Vid 24:00 så förökte vi få in han lite väling men det dissade han helt. Provade en smorti om det jick bätre men han fick i sig halva sen var det kaskadspya över tobbe och såffan. Urch min stakars liten. Fort ner i durchen och spola av han och sen när jag jick upp med honnom så la han sitt huvud på min axel och sa mamma. Oj vad jag ville grina. Han var helt färdig. Och inte fick vi ge en alvedån riktigt ännu. Sen piggnade han till lite och börrgade jolra och skratta åt Tobbe. Vi bäddade ner oss i soffan och erik somnade en stund. Vaknade till några gånger och han nöjde sig med tutten. Vid 01:30 bar vi ner han och provade ge han väling i gen men det dissade han. Men saft drak han och han spydde då inge mer. Vaknade ciracka 1 gång i timen och jag var upp och gav tutten och han somnade om. Sen vaknade han i morche vid 08:30 och jolrade glatt i sin säng så nu verkar han betydligt piggare. Tempen visade 37.8 så jag gav en alvedån och sen käkade han sin väling med glatta livet. Nu är han som vanligt och jag hoppas att det håller i sig. Tur att jag jobbar eftermidda i dag anars hadde man inte årkat med denna dag. Nu vilar han sin förmiddasvila.
 
Men sen är det underbart att bo i hus när man står där med nedkräkt tvätt mitt i natten. Ja man behöver som inte ta hänsyn till granar eller så utan att man slår bara på en tvättmaskin. Skönnnnnt.

Mammas älskling 9 månader.

Tänk att det redan hunnit gå 9 månader sen man fick se Erik första gången. Oj vad tiden går fort. och oj vad det hänt grejjer sen dess. Han är mer vild än tam kan man säga men han är på gott humör hela dagarna förutom när han blir trött eller vill ha mat. Men i bland hinner han inte ens bli ledsen inan jag ger han mat.
Han varken hasar sig eller drar sig fram och krypa det verkar han helt hoppa över för här rullas det fram i räserfart. han spanar in vart han ska sen rumar han omkring. I går när jag satte han på filten i vardagsrummet så han jag bara gå ut i kök inan ungen var vid tv. Sen kom han utrullandes till halen =) Han är ganska smart. Kan man inte ta sig fram på vanligt vis får man hitta på nått annat.
 
Ska med storebror till BVC den 7 oktober då ska även Erik få väga och mäta sig. Han står som stil just nu med vikten men längden har det nog hänt grejjer på. Få se då. Vi har även börjat ha han mwer ståendes så han får träna balansera och det verkar han tycka om. Han promenerar när man tar han i händerna. Få se då hur fort detta går.
Bilstolen ska bytas ut snart med för han lär nog inte rymmas i den mindre bilbarnstolen med vinteroverallen på. Få se om han kan ha Johannes gamla vinteroverall. Men det tror jag nog att han kommer kunna. Har tåssar och en jättefin mössa till i matchande färger. Skönt att bara behöva köpa nytt i år till Johannes. Men vi får se om han kan ha samma overall som förra vintern.
 
 

Mammas stora kille.

Ja nu har Erik drabbats av liten förskylning. Han har i några dagar varit extra gnällig och i går moche så var han täpt och snorig. Stackars liten. Nåja nässprej och väling så var ungen nöjd i gen. I går kväll ville han inte riktigt somna men til slut så jick det bra. Sen efter 2 timmar var han täpt och snorig i näsan i gen så vi tog upp han och han fick sitta med oss och kolla film en stund. Sen gav vi han näsprej och välingskvätt och han somna om i gen. Han har bara vaknat en snabbis i natt och gnält till men somnat om lika fort. Nu ligger han och vilar sin förmidasvila sen ska han ha lunchgröten.
 
Vi har varit ut i byn och hämntat hem lite av Johannes gamla leksaker och hans bobbykar och gunghäst och sen hadde jag ju en kartong med massa barnleksaker i garaket så nu har ungen hur mycke leksaker som helst. Blir ganska svårt att köpa julklappar åt han.
 
 
Han älskar att sita på golvet och leka mes leksakerna.
Han har börjat att stå ganska mycket med stöd men att gå verkar han inte vilga göra än. Han älskar sin gåstol och han rejsar omkring med den överalt. Men nu försöker vi ha han mer på golvet för att han ska lära sig krypa. Men men det kommer vell det med.
 
Tänk snart blir han 9 månader. Månaderna springer i väg. Det var ju nyss han låg där på mitt bröst.