Första turen i pulkan och 10 månader i dag.

I går testade Erik att åka pulka för första gången och det verkade han tycka om.
Han golrade glatt där han satt och han fick sitta en stund. Men jag är rädd att han ska bli kall så han fick hoppa in i vagnen efter en stund. Vi tog en långprommis hela familgen så Erik somnade sött i vagnen.
 
Han är så läskigt lik sin storebror så man får verkligen tänka efter.
 
I färgår kväll ville inte als Erik såva så han bråkade på ett bra tag. Nu när han har kommit på att dra upp sig så tycker han om att jäcklas lite extra med mamma =)
 
Men till slut somnade han tack och lov. Och i kväll somnade han utan problem. Antar att det här till ålderna att börjga storva lite vid läggning för om jag inte mins helt fel så gorde Johannes samma sak vid 10 månader.
 
Ja i dag blev han hela 10 månader och snart så springer han nog. Kryptendenser komm i dag så det är nog inte långt borta det med,
 
 

Mammas lilla skarmtroll.

Oj i dag har det hänt mycke tycker jag. Han lär sig nått nytt varg dag nu. I dag när jag satt med hann på gålvet för att han skulle få träna ännu mer på att stå och träna sin balans. Han har lite svårt ännu att släppa en handen när han vill gå sidleds och han bli ganska arg för det tar ju stop liksom. Men han står hur stadigt som helst. sen gav han mig värsta pussen som ledde till att han passade på att bita mig i läppen. Aj vad ont det jorde  Men vi fick oss ett gått skratt. Sen när han väl satt på golvet la han sig ner och vips så ser jag han gravla sig upp i sittande stälning. Han har varit ganska seg att lära sig det men nu äntligen kan han det. Sen efter badning så fick han stå och hålla i sig när jag torkade han. Han satte sig en snabbis sen vart han jättearg och av ren ilska så slet han sig skälv i stående stälning. Annars vill han alt ha hjälp upp men nu jick det bra skälv=) Oj vad stålt jag fick vara i dag.
Tog lite bilder i dag.
 
 
 
 
 
Oj vad han nu älskar att få stå =)
 
Nu har vi fått öka hans mat lite så i går provade vi att köpa 1 årsburkar och han slukade dom utan problem. Han även ökat 1 portion till om dagen sen så får han extra fett i maten. Sist vi var på BVC så hadde han inte ökat i vikt så nu hoppas jag att det har hänt grejjer sen när vi ska dit. lär ju inte vara för en han ska ska på 1 årsläkarkontrollen. Kan inte fatta att han snart blir 1 år.
Ska även då ta upp om hans exem som ser ut exakt som Johannes exem så nog har han med artopisk exem. Men det är ju bra om en läkare får bedömma det. Anars vill jag ha en remiss till sunderbyn. Tur att vi har salvor som Johannes har och som vi fick smurga på han. Och då blir det mycke bätre. Men det är ju erftligt. Så jag är inte förvånad.
 
 
 
 
 
 

Snart 10 månader.

Oj vad tiden går fort. Aldeles för fort. Han växer så det knakar. Jag hinner inte med riktigt. Redan en egen individ som vet vad han vill och han har ett jäklans humör.
I går bestälde jag en dress åt han som hans ka ha på julafton. blev en pepparkasdräkt från Ellos,
 
                               
Trodde att han skulle kunna ha dressen Johannes hadde på sig på sin första jul men nu börgar 74 va aldeles för kort i armarna och benen lite korta så nu är det st 80 som gäller.
Bestälde även lite boddysar och byxor åt han men jag ska kålla lite på lindex och kapphal åt han. Ska även kålla på nya kläder åt Johannes som han ska ha på dagisfotot. Ska gå på profoto och beställa tid för syskonfotografering. Vill som ha en fin bild på dom tillsammans sen några på bara Erik och sen vill jag ha på oss alihop. Var ju och tog när Johannes var ca 1 år så det blir ju samm för Erik. Sen vill jag ha att ge bort i julklapp.
Erik vill nu bara stå och gå och han släpper mer och mer och han står väldigt bar skälv. Han är så duktig så han lär nog sprinag omkring på julafton här hemma=) Tänk att förra julen satt jag där med min jättemage och lill Erik låg så gott i den =)
Jag saknar min mage lite grann men det var ganska tungt där i slutet.
 
En aldeles nyfödd Erik.