Vecka 37.

Ja 3 veckor kvar nu då. Kan säga att nu har jag hur mycke energi som helst. Skulle kunna ställa mig och baka så här på morgonkvisten. Värre är det för min sambo. han är hur trött som helst. Ont i kroppen, trött och seg. Jag därimot har inte ont nå mer. Glad. Såver hur bra som helst. Vaknar kl 06:00 och är hur pigg som helst, KOllar just nu på nyårsmorgon och funderar på att sätta fart med nått.
 
Undra om det är nåt på gång. Är det kroppen som försöker förvarna mig att det snart blir en bebis eller nått?

Vecka 36.

Oj Oj OJ. Vart katten tar tiden vägen. jags ka ju kalva om 4 veckor. Om 4a veckor kanche jag har en till liten individ som vill ha min uppmärksamhet=) Snacka om underbart. Undra om det är en Astrid där inne. Tänk om jag har helt fel? Hehhe det återstår att se. Komm på aytt jag glömnt att köpa en termometer till badvattnet men jag har ju ganska bra koll på tempraturen efter att ha jobbat på BB nu. Vi körde aldrig med termometrar utan vi körde på känn och man lärde sig ganska fort att känna.
På måndag blir det att hämnta körtbodet och göra det klart. Fick en hel kartong med råsa kläder av en vänina som jag har tvättat upp och vikt in i garderåben. I st 62-68 Så nu har man massa råsa kläder i fall att.
 
Var på gravidgympan i går och det käns i dag. Har ont lite överalt och sen så slåknade jag redan kl 22 i går. Var helt död. Var hoss barnmoskan i onsdas och där såg alt bra ut. Ungen ligger med huvudet neråt men inte fixerat. Väldigt röligt och livat var det i magen. hjärjuden ligger kring 140-145 och det oroar migg lite men hon sa att det var normalt. Får se då vad det ligger när man kommer in på förlossningen. Hojj har sett mardrömskurvor som slutar med akuta snitt och så så detta med CTG kurvor är inte att leka med. Ett barn med dårliga hjärtjuden har regel fått syrebrist och vem katten vet hur länge. Urch. Har mina direktiv när jag kommer in så jag hoppas dom axepterar min vilja.
 
 
Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 47 cm lång. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas.

Det kan däremot bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens. Läs vår kostguide om du vill ha inspiration. 

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.)

Du kanske har märkt att brösten läcker lite. detta är helt normalt. Dina bröst har börjat producera den mjölk som kallas kolostrum eller råmjölk och som ger ditt barn en bra start. Om du känner att förlossningen börjar, kommer din barnmorska att undersöka livmoderhalsen. Hon kommer att se om den har börjat utplånas (bli tunnare) och dilateras (öppnas).

När du besöker barnmorskan kommer hon att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.

Vecka 35.

Oj oj vad tiden går fort nu. Kan inte fatta att jag redan går in i vecka 35. Käns som jag kan få när som helst nu.
 
Känner mer och mer av mina krämpor och det börjar bli tungt nu. Ont i bäckenet och ont i ryggen. Magen rör på sig som aldrig förr och jag känner av minsta rörelse av den lille. Hoppas att den ligger med huvudet ner ännu. Vill ju så gärna föda vanligt. Men jag ka säga att jag var nojjig förra gången om vissa saker men nu är jag extrem när det gäller sånt. Känner ju hela avdelningen på förlossning och BB. Jag vet att dom är vana men kul att en kolega ska ja ni vet vad. Pinsamt. Jag hoppas jag är full i lustgas vissa moment så jag inte bryr mig men tankarna fins där, Har ju vissa barnmoskor som jag apsolut vill bli förlöst av sen har jag ju mina favorit USKOR: Alla är ju underbara men jag har spesielt 1 som jag vill ska finnas där. Hoppas hoppas. Vil ju hels med föda på en veckodag på gund av att på helgerna är det personalbrist och på natten med så är det mycket på avdelning alment så skulle jag bara tycka synd om dom. Saknar mitt jobb redan. Hoppas att det fins jobb sen när jag kommer tebax från min mammaledighet.
 
Nä nu ska jag fixa mig i årning sen blir det dammtorkning här hemma.